lördag 15 oktober 2011

Oisín Cantwell på AB måste be Juholt om ursäkt!


Dags för en pudel Oisín Cantwell.

Den 8 oktober skrev du I Aftonbladet:
"Men reglerna är glasklara och andra politiker har inte haft några problem att hålla sig till dem".

Nu tvingas du erkänna att "det finns inga regler om vad som gäller om han eller hon delvis bor ihop med sin partner".

Men var är din ursäkt?

Nej du framhärdar I att Juholt är en skurk men att han kommer undan för att det saknas bevis. Men vilken lag är det han brutit mot? Är det din uppfattning att människors ska lagföras med utan att det finns en lag att hänvisa till? I så fall hamnar vi I en skräckvärld där vem som helst kan sättas I fängelse på vilken grund som helst. Är det detta du förespråkar?

Det som gör att din logik haltar är att du sätter likhetstecken mellan att bryta mot "glasklara regler" och att efter en öppen redovisning få en ersättning I enlighet med de principer som riksdagsförvaltningen tillämpar. Att du får din nedsmutsning av miljön betald av skattebetalare I form av reseavdrag blir inte brottsligt bara för att jag tycker att det är förkastligt.

Om du inte ber Juholt om ursäkt för att du anklagat honom för att bryta mot glasklara regler kommer du att bidra till en journalistförakt utan gräns.

Men någonting säger mig att det kommer att dröja innan journalister som du lyckas med konststycket att inse följande moraliska självklarhet:

Om man falskeligen anklagar en människa för brott ska man be om ursäkt när det visar sig att man farit med osanning.

Se även DN, AB,  GP, VK, SVT, SR

Inga kommentarer: